Delirul bVB: tripleta bOCA-Vladimiresti-Bucium… si alte minuni

Cartea Par. Pantelimon are in debut o minciuna de incalzire: tragedia lui bOCA, care spunea o doina de jale. De ce a “plans 3 zile”, pre-vazand (ca, deh, stia el de la duh’… ) ca nu va mai reveni de la Prislopeala la randuiala de la Sambata ? De ce, cand mai jos aflam LA PAGINA 38 cum, peste cateva luni, EL NU A MAI VOIT SA FACA ASCULTARE si sa se-ntoarca (avem si marturia Par. NIcolae Streza in cartea sa, insotita de corespondenta olografa cu MItropolitul Ardealului) ?

Tot la pag. 38 se spune cate ceva despre alte discordii la originea plecarii de la Sambata (poate si a interventiei organelor statului, de ce nu ?). Banuiala mea educata e ca pricina e Julieta cea deja prezenta din 1946 si vedetismul alimentat de cetele de admiratori intelectuali.

Intelectuali, nu ca cei pe care-i uimea deja cu “darul” si “puterile” lui, inca din 1939 desi era diacon si mai avea 3 ani pana la preotie, dar se lasase indracit la Athos si capatase privirea asta – cum remarca nepoata sa preferata in lucrarea de doctorat ce propune la Editura Agaton – unde altundeva – CANONIZAREA).

Dar nu-i de mirare ca reteta “aluilalt” functioneaza si al intelectuali, cu mandria minunistica. A  functionat si la Principesa Ileana sau Regele Mihai (vezi la pag. 31 cum – sic ! –  L-A SALVAT BOCA DE LA VIITOR, DANDU-I GANDUL “CEL BUN” ; reiese ca-i datoram lui bOCA Republica…).

Jurnalul Duhovniciesc publicat abia in 2013 de Arhim Paulin Lecca contine in acest sens si marturia Inaltului Mladin despre “popa ghicitorul” pe care l-a preotit Mitorpolitul fix pe acest considerent (cu numirea multor alti martori din cler; recunoscuta  in 2014 inclusiv de IPS Pimen catre Pr. Gheorghe Anitulesei in cartea “Fenomenul Arsenie bOCA”). Ce sa mai vorbim de toti care-au avut a face cu ochii lui bOCA: maicutze sugestionate, gaini incolonate cf. Par. Streza, Par. Papacioc ce s-a ferit repetat de el, s.a).

Tine de discernamantul unora sa interpreteze “puterea” lui boca ca psihologie si deductie (cum au facut Par. Plamadeala, Par, Moldovan sau Par. Paraian), sau hipnoza si indracire… Dar observ ca, mai nou, acest discernamant lipseste suficient de des pentru incepe sa afecteze letal calendarul ortodox… si nu numai.

Acum, cand au murit marii duhovnici iar “ucenicii” lui bOCA au “avansat” in toate directiile, cine sa mai dea marturie ca bocaiala a fost o problema tipica de cadere in inselare, cum avem marturie ca afirmau Par. Fageteanu, Par. Papacioc, Par. Ioanichie Balan, in final Par. Cleopa sau Par. Justin Parvu.

E de presupus ca influenta “ucenicului” vrajitor sa fi depasit ceea ce puteau gestiona Mitropolia si “conducerii superioare”. Vedem (tot la pag. 38, si in alte marturii si interceptari) ca se propunea ca bOCA sa fie pus episcop, si ca era prieten inclusiv cu patriarhi si sefi de stat comunist.

P-aia cu martirul NEINTERCEPTAT audio in 1000 de pagini de dosar n-o mai inghit. Cum nu mai inghit nici ca “sfantul Ardealului”, cu asa relatii si “iubit” de ceruri, nu a putut sa obtina un loc intr-o manastire in ultimii 30 de an de viatza si de comunist-spre-socialism (sau sa leviteze teleportat spre alte meleaguri).

181

(gasim aici si mitul despre cine pe cine tortura si care era mai “tare”)

21

(ce sa zic, cine se-asemana are aceleasi vedenii, cu efect indracitor ce persista pana azi… ; guru se-ndracea si el la Athos , dar si cand era copil, apoi cand nu putea intra in liceu la zburatori clasici)

25

Daca nu ati ciulit urechile, despre Vladimiresti si “vrednicia” asa-zisei maici Veronica aveti marturia Par. Papacioc si a Par. Paulin Lecca, cum spuneam la inceput, iar in dosarul de securitate este ceva interesant despre influenta lor:

1965.jpg

Dar sa continuam in aceleasi sfere inalte:

31.jpg

(regimul contraataca, fara sa ce “puteri” avea bOCA, fara sa aprecieze ca el ii scapase de Rege – si pe Rege de moartea SORTITA LUI… o fi vorbit cu cine trebuie bOCA-cel-supus stapanirii)

34.jpg

(vedeti ca “puterile” ieseau pe ochi; care ochi aveau doar modul “scanare”, nu “copy”, asa ca trebuia sa scrie cu mana lui – nu stiu cand mai avea timp ca din 3 luni 40 de zile postea negru ca sa se poata indraci temeinic)

381.jpg

Mai credibil e ca era viatza mai dulce la rudele Julietei sus-puse… Iar la Draganescu erau multi de vrajit (desi le zicea sa vina macar o sigura data ca-i deajuns pt. mantuire si s-aduca si alte suflete, “ca el nu e vrajitor”) – si de lucrat la proiectele lui ezoterice, cum vedem mai jos la PAGINA 40: dupa esecut de la Vladimiresti (ce a dus la arestara lui) trebuia sa faca pregatiri pt. venirea cui trebuie sa vina (dar vai omului aceluia prin care vine sminteala) la Bucium, la Prislop si unde-au mai stabilit EI –  dupa cum vedeti mai jos.

40.jpg

N-avea cum bOCA in manastire, sub ascultare sa deseneze proiectele ecumenice ca la Sinaia (in pantaloni scurti clericali) si sa le picteze draceste in templul masonic de la Draganescu (cf. Arhim. Paulin Lecca, care regreta ca n-a putut impiedica asa ceva, cum n-a putut nici Patriarhia sa le stearga)

42.jpg

(dupa balariile ezoterice cu Sf. Ioan Botezatorul VS cavalerul-dac-fara-cap, parca nu mai “se face” sa semnalez cum e cu ascetismul la gurul ce-si revendica Filocalia de la Par. Staniloae, pana sa-nteleaga acesta prin 1949-1950 – cam si toti calugarii, ca mandria l-a pierdut); vezi si mai jos ce-ngaduitor era cu ce nu era al lui sa dea:

44.jpg 46 48.jpg 49.jpg

(delirul mistic de mai sus jutifica titlul postarii, sau ce ?); Vedeti, desigur, si ca-l duceau dracii unde voia, dar nu-l scoteau din calea noastra

531.jpg

(cand era interogat de Securitate, Par. Pantelimon vorbea telepatic cu bOCA sau cu “alalalt”- ca ambilor le deshisese usa sa-l infliuenteze… ; totusi, la ortodocsii clasici ASTA NU JUSTIFICA SA TE ROGI LUI GURU, si apoi “s-o-ntorci” cu ALTE HULE – ca te rogi la Dumnezeu… care “la randul Lui” porunceste Maicii Domnului sa puna o vorba buna la bOCA; care bOCA cica  ocroteste.. pe ala de l-a luat)

541

(vedeti aici de la cine provine povestea cu mucenicia lui bOCA si cat de credibila este; apoi desigur ni se spune sa ne rugam si noi cui se roaga el….. c-asa a zis guru); a.. sa nu uit, guru era fierbinte.. sau asa-l vedeau cei de sub influenta lui

56.jpg

La final, “clasica” la bocaiti hula prin asociere bOCA-Iisus (ca cea cu idolul lor Francisc, care-l punea in dilema pe Tatal ce loc sa-i dea fatza de Iisus).

Incidental, ne-a aparat si de rusi in 1968, doar cu sapte vaduve

Sursa…

014.jpg

P.S. si sfintia sa… cred ca sprijina  Sanctificarea lui bOCA … Sa-l ia ai lui…

Leave a comment