†PS Daniil & bOCA: “ni se pregateste ceva”

Sanctificarea lui bOCA … Sa-l ia ai lui…

 • andrei-d says:

  Va rog sa cititi cu atentie si sa luati aminte: Ce ghiveci avea schitat parintele:
  UN PROIECT VIZIONAR AL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA
  Printre multele desene rămase de la Părintele Arsenie şi păstrate ‎la Aşezământul ‎monahal de la Sinaia, se află unul cu totul şi cu totul ‎deosebit, inedit, vizionar şi de-‎a dreptul extraordinar. Pe o foiţă de calc ‎de 22,5 x 14,5 cm este abia schiţat sus, în ‎partea centrală, chipul ‎Mântuitorului Hristos. […] Dinapoia sfinţilor se află o clădire uriaşă, care seamănă ‎tot mai mult cu casa ‎proiectată de Părintele Arsenie pentru stânca ‎Prislopului, având patru sau cinci ‎nivele, cu două turle patrulatere ‎străjuite de cruce, construcţie pe a cărei latură din ‎stânga este schiţată o ‎bibliotecă cu opt rafturi pline de cărţi, pe care citim ‎‎„SCRIERILE ‎SFINŢILOR PĂRINŢI”. […] In marginea din dreapta vedem un împărat creştin ‎călare pe ‎un cal, care seamănă cu sfântul Ştefan cel Mare al Moldovei, ‎privind spre profilul ‎unui cardinal sau franciscan, din colţul din dreapta ‎jos, sau al papei care l-a numit ‎‎„atletul lui Hristos.” Vizavi de clădirea şi ‎biblioteca sfinţilor Părinţi observăm ‎‎„zidul plângerii”, în faţa căruia ‎cinci credincioşi se roagă cu capetele aplecate. […] In spatele zidului plângerii vedem ‎sediul ‎Naţiunilor Unite cu celebrul monument inspirat din cuvintele ‎irenice şi eshatologice ‎de la Isaia 2,4: „Să prefacem săbiile în fiare de plug”. In stânga zidului plângerii îl vedem pe Michelangelo sculptând ‎Pieta, iar ‎puţin mai sus pe Leonardo Da Vinci pictând Cina cea de Taină, ‎iar deasupra, ‎binecuvintează „urbi et orbi”, un personaj care seamănă a ‎fi un pontif roman, din ‎faţa profilului catedralei Notre-Dame din Paris. In colţul din stânga sus se află un chip feminin modem şi ‎indefinibil, ‎probabil imaginea Babilonului din Apocalipsă.‎

  cincizecimea-ereticalor nula

  Acest desen al Părintelui Arsenie sub formă de triptic, demn de a ‎fi pictat în ‎viitoarea Catedrală Patriarhală a Mântuirii Neamului – ‎adevărată sinteză grafică a ‎teologiei istoriei – care pare a înmănunchea ‎întâlnirea, în viitorul eshatologic, a ‎Ortodoxiei cu Catolicismul sau a ‎Răsăritului cu Apusul întru întâmpinarea Celui ce ‎vine pe nori, nu este ‎exclus să fi fost o alternativă sau o variantă la compoziţia ‎mesajului ‎ecumenic şi testamentar al Părintelui, de sub crucea Mântuitomlui ‎Hristos ‎din scena „Biserica şi lumea” de la biserica din Drăgănescu, ‎unde, în cele din urmă, ‎sfinţia Sa a pictat Catedrala Sfânta Sofia din ‎Constantinopol şi biserica Sfântul ‎Petru din Roma, învăluite amândouă ‎în lumina Aceluiaşi Duh Sfânt şi Soare al ‎dreptăţii.

  Sursa:

  (†PS Daniil Stoenescu, episcop locţiitor al ‎Daciei Felix, Părintele Arsenie “Omul îmbrăcat în haină de in şi îngerul cu cădelniţa de aur” , E. Charisma, Deva, 22009, pp. 90-91.)

  Concluzia fratelui andrei-d:
  Deci, iată concluzia proiectului Părintelui Arsenie insuflat de viziunile sale fără discernământ:
  Sfinți și eretici, Sfântul Apostol Andrei și papa de la Roma, Români și Romano-Catolici, evrei, mahomedani și creștini, în jurul potirului euharistic, lângă zidul plângerii și sediul Națiunilor Unite, ca într-o apoteoză a noii ordini mondiale.

  Dar ce este mai grav: aduce asupra acestora, ca un acoperământ „Scrierile Sfinților Părinți”, ca și cum la aceasta ne-ar îndemna chiar ei. Acest tablou testamentar al Părintelui Arsenie Boca, concluzia învățăturilor sfinției sale, este parcă o icoană ce caracterizează foarte sugestiv modul de a se exprima al lui: citează din Sfinții Părinți, combate la arătare cu numele pe eretici și pe păgâni, sădind în noi încrederea că este un mare apărător al dreptei credințe, dar când vrea să ne învețe Ortodoxia ne predă tocmai învățăturile lor rătăcite ca fiind bune, ducându-ne, prin derută, spre o mai mare rătăcire. Oare așa ne învață pe noi Sfânta Biserică Ortodoxă?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s