Daniel ne vrea SI PE NOI la Lourdes, si Fatima

Dupa aceea, Inalt Prea Sfintitul Daniel va vizita orasele Bordeaux, Marseille si LOURDES , unde se va intalni cu teologi francezi, prieteni ai Bisericii Ortodoxe Romane, printre care si cu parintele Marc Alric care a devenit calugar la Manastirea Sihastria” Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Asta era la 21.07.2003

dan__5dcac7ae.jpg

In 2016 :

PATRIARHIA ROMANA – Ziua 4: Mic dejun

. Deplasare catre Fatima

: Basilica, Monumentul Inimii Neprihănite a Mariei si Inima Sacra a lui Iisus, micul sat „Aljustrel Luar” locul celor trei păstori cărora li s-a aratat Maica Domnului. Cazare si cina la hotel in Santiago de Compostela.

 Ziua 7: Mic dejun. Deplasare catre Franta – Lourdes, important loc de pelerinaj: Grota Revelatiilor, Grota și Bazilica Neprihănitei Zămisliri. Cazare si cina la hotel in Lourdes.

lourd

In trecut, tot BOR ne-a informat ca :

Vaticanul aduce sanctuarele mai aproape de Roma –
Un zbor charter de la Roma la Lourdes

http://ziarullumina.ro/pe-scurt-65521.html

“A trecut la Domnul [!!!!] pe 13 februarie ultimul martor al aparitiilor Sf. Fecioare Maria la Fatima”

http://basilica.ro/a-trecut-la-domnul-pe-13-februarie-ultimul-martor-al-aparitiilor-sf-fecioare-maria-la-fatima/

 

“Martorii aparitiilor miraculoase de la Fatima vor fi trecuti in randul sfintilor”

http://basilica.ro/martorii-aparitiilor-miraculoase-de-la-fatima-vor-fi-trecuti-in-randul-sfintilor/

 “papa s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele Nicolas Sarkozy, cu reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din Franţa, precum şi cu oameni de cultură. A celebrat Liturghii în aer liber la Paris şi la Lourdes. Fiind pelerin printre pelerini, la Lourdes a marcat 150 de ani de la apariţiile Maicii Domnulu”
Sunt, de asemenea, asociaţii active de tineri şi de laici; locuri pline de pelerini, precum Lourdes, Lisieux, Paray le Monial, Taizé. Toate acestea l-au făcut pe Benedict al XVI-lea să spună: „Am întâlnit un popor viu de credincioşi, mândri şi puternici în credinţa lor. Am venit să-i încurajez în a persevera cu mult curaj în a trăi învăţăturile lui Cristos şi ale Bisericii Sale“. http://ziarullumina.ro/benedict-al-xvi-lea-in-franta-cautati-l-pe-domnul-si-lasati-va-gasiti-de-el–53304.html

Pe 9 şi 10 noiembrie s-a desfăşurat la Lourdes, în Franţa, un colocviu ecumenic cu tema „Semnul Crucii, sinteza credinţei noastre“, informează Lourdes-france.org. Întrunirea a fost organizată de comunitatea de la Lourdes, în parteneriat cu Institutul Catolic din Toulouse. Luni, programul a inclus mai multe comunicări ştiinţifice, dintre care amintim:

http://ziarullumina.ro/colocviu-pe-tema-sfintei-cruci-37351.html

 

“Filmat în celebra localitate din sud-vestul Franţei a
legendarelor apariţii mariale”
“Vizitele la grota Sfintei Fecioare
, messele şi binecuvântările, spovedaniile şi
stropirea cu apă sfinţită
– toate se desfăşoară potrivit unui program amănunţit, urmărit de călugăriţele supraveghetoare şi de surorile de caritate. ”

“Bogat în notaţii de atmosferă, echilibrat şi onest, filmul a fost bine primit de catolici, care l-au îmbrăţişat ca pe un material didactic, din rarele oferite de arta ecranului. Nu e de aşteptat să facă aceeaşi carieră în lumea ortodoxă. Merită apreciată prestaţia discretă şi convingătoare a Sylviei Testud, interpreta eroinei principale, care are destoinicia să ne transporte în universul trăirilor unui bolnav de scleroză multiplă, care se zbate între tirania fiziologiei, incertitudinea credinţei şi obligativitatea utopică a speranţei.

Filmul nu judecă, nu îngroaşă moravurile, ci sesizează comportamente, reflexe, realităţi, mai ales psihologice, extrem de actuale, din lumea celor care încă îşi fac semnul crucii…”

http://ziarullumina.ro/lourdes-un-film-despre-miracol-si-suspiciune-21352.html

 

 “Iaşii au îmbrăcat tot mai spornic de la un an la altul, mai cu seamă după căderea comunismului, aură de loc al sacralităţii, de sanctuar cu magnetică atracţie, ASEMENEA CELOR DE LA FATIMA SAU LOURDES . Sute şi sute de mii de credincioşi vin de 14 octombrie, de hram, la Iaşi, să se închine moaştelor Cuvioasei”

http://ziarullumina.ro/o-carte-ca-o-icoana-3558.html

Ce-i acolo ? O NOUA EREZIE

 

Fecioarei Maria îi încredinţăm bolnavii“- celebrarea celei de-a 150-a apariţie a Sfintei Fecioare Maria la LOURDES în Franţa ; “Papa Benedict al XVI-lea a arătat că există o legătură foarte strânsă între apariţia Fecioarei Maria la Lourdes, Euharistie şi vindecarea bolnavilor. ” “Mesajul pe care Sfânta Fecioară continuă să-l răspândească la Lourdes aminteşte cuvintele pe care Iisus le-a pronunţat” ” „la sfârşit Fecioara Sfântă şi-a luat rămas bun dezvăluind tinerei vizionare, în dialectul local

: «Eu sunt Neprihănita Zămislire»

. “

http://ziarullumina.ro/la-vatican-s-a-sarbatorit-ziua-mondiala-a-bolnavului-61389.html

ziarullumina.ro – “Papa a ţinut să precizeze care este propria sa înţelegere a apariţiilor de la Fatima: “O fereastră de speranţă deschisă de Dumnezeu atunci când omul Îi închide uşa, pentru a restabili în sânul familiei umane legăturile solidarităţii fraternale, fondate pe recunoaşterea mutuală a aceluiaşi şi unicului Tată.” Benedict al XVI-lea a vizitat Portugalia între 11 şi 14 mai, cu ocazia împlinirii a zece ani de la beatificarea păstoraşilor de la Fatima”

http://ziarullumina.ro/benedict-al-xvi-lea-pelerin-la-fatima-cheama-biserica-la-pocainta-29118.html

 

“Tradiţia spune că Maica Domnului a dăruit lumii mai multe izvoare cu apă vindecătoare. Astfel, în 1858, în Franţa, la LOURDES, Maica Domnului s-a arătat unei tinere creştine, Bernadette. Fecioara Maria i-a poruncit să sape într-un loc arătat de ea, pentru a descoperi un izvor cu apă vindecătoare. Din acel moment, apa care a fost descoperită de tânăra creştină a devenit o apă minunată, care a vindecat mii de oameni. “

 

Cum s-a lucrat :

▲ Elevii sunt atât catolici, cât şi ortodocşi ▲ Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu o congregaţie catolică italiană ▲ Lecţiile şi dialogurile religioase sunt moderate de preoţii ortodocşi din Tomeşti şi de parohul comunităţii catolice de aici ▲ Nu lipsesc nici concursurile, finalizate cu premii care constau în excursii ▲ Aceste activităţi, grupate sub genericul „Istoria Curcubeului Minunat“, au ca scop crearea unei apropieri între tinerii de confesiuni diferite, care trăiesc în aceeaşi comunitate. Colaborare româno-italiană ▲ Manifestările de la Tomeşti sunt organizate în colaborare cu un grup de tineri voluntari din Italia şi cu surorile Gabriela şi Fatima, membre ale Congregaţiei catolice „San Giuseppe“ din Milano, Italia ▲ coordonatorii citesc la începutul lucrărilor o povestioară, din care elevii trebuie să desprindă un mesaj. Pornind de la aceasta, ei pictează diferite imagini, alcătuiesc jocuri de grup, ori pregătesc momente artistice. ▲În afară de activităţile de atelier, programul zilnic include şi lecţii de religie. Aceste cateheze sunt susţinute de preoţii implicaţi în program, şi anume pr. Ştefan Bitere şi pr. Gabriel Enache, de la Tomeşti, pr. Teofil Leuştean, de la Chipereşti, şi pr. Pavel Chelaru, de la parohia catolică din Tomeşti. Prelegerile preoţilor sunt urmate de dialoguri interconfesionale, în care elevii de ambele confesiuni pot afla multe despre specificul fiecăreia dintre cele două comunităţi creştine. Manifestările de acest gen sunt o tradiţie la Tomeşti. Anul trecut, un proiect asemănător a adunat copii ortodocşi şi catolici din Tomeşti, care au participat, alături de cadre didactice şi preoţii din comună, la discuţii şi activităţi diverse.

http://ziarullumina.ro/viata-parohiilor-concursuri-si-dialoguri-interconfesionale-in-comuna-tomesti-66016.html

Advertisements

One thought on “Daniel ne vrea SI PE NOI la Lourdes, si Fatima

  1. Medjugorie cu Patriarhia – indracire placuta.
    Si nu uitati Prislop desigur
    2016 – pelerinaj.ro/pelerinaj/pelerinaj-in-serbia-si-bosnia-hertegovina ; 2015 – web.archive.org/web/20150218221838/http://www.pelerinaj.ro/pelerinaje-2015/pelerinaje-august-2015/pelerinaj-in-serbia-bosnia-hertegovina-/-2015.html

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s