bOCA, dezgropat a treia zi

bOCA a fost dezgropat a treia zi, cum nu ne zice direct cel ce-i publica opera ; nu ne spune mai multe, deoarece motivul era… sa ia legatura de la picioare “maica” Zamfira
13

Corelati cu ce spune p.Petru Vamvulescu , liderul campaniei de canonizare:

: “Să nu ascundem încă un lucru, părintele Arsenie a fost de trei ori scos din mormânt.

 

Prima dată, la trei zile după îngropare, fiindu-le frică securiştilor să nu învie, cum îi era ferică lui Irod că Iisus este sfântul Ioan Botezatorul, căruia îi tăiase capul

 

. A două oară l-au scos după un an, fără explicaţii

, a treia oară, de vreo 6 ani, într-o împrejurare deosebită – a ieşit ca un izvor de apă din mormântul părintelui Arsenie, care nu a putut fi oprit. Atunci s-a deschis mormântul şi s-a scos apa din mormânt cu găleţile şi s-a adunat în butoaie“. 

Ce-au facut cu apa stim : au dat-o cu agheasma –

 

https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/04/17/par-anitulesei-despre-fenomenul-arsenie-boca-transcript/

 

Apoi, îmi spune părintele Antim când a fost cu filmarea aceea pe internet: ,,Băi, știi că în urmă cu șapte ani Arsenie Boca a fost dezgropat? Au găsit acolo în mormânt oase de mort, de culoarea pământului. Era mormântul plin cu apă. Au luat apă din mormânt, s-o pună în agheasmă s-o facă mai vindecătoare, făcătoare de minuni”. Am auzit această informație de la părintele Antim, dar am zis că mai trebuie probat.

             Merge astă toamnă prin septembrie, fiica mea la Cluj Napoca la examen la facultate. Este cazată o săptămână la manăstire la Florești și aici, știind că are examene, o maică de acolo îi spune: ,,Fă acatistul lui Arsenie Boca și uite, îți dau niște apă din mormântul lui Arsenie Boca”. De unde ai dumneata apă din mormânt?, a întrebat-o fata mea. E clar că a fost dezgropat. În luna noimebrie, înainte de începerea postului mă întâlnesc la mănăstire la Alexandru Vlahuță în Vaslui cu părintele Calistrat. El m-a criticat că nu i-a plăcut că m-am băgat în chestiunea aceasta și din discucții cu dânsul i-am spus: ,,Părinte, dar știi dumneata că Arsenie Boca a fost dezgropat?” Și el a zis: ,,Știu că a fost dezgropat. Și n-au găsit acolo, moaște sau oseminte de sfânt”. Dar bine bine părinte, dar de ce era mormântul plin cu apă? Și mi-a zis: ,,Era toamna și ploua și de asta era plin cu apă”.

          Încă o mărturie a unei domnișoare profesoară din Bârlad care îmi spune același lucru. A primit și ea de la o maică, de la Prislos apă din mormântul lui Arsenie Boca. Fiica mea a avut niște discuții contradictorii cu părintele Ciprian Negreanu de la Cluj care are pus și portretul lui Boca în biserică și al lui Argatu în altar și a spus: ,,Părinte Ciprian, știi că mormântul lui Arsenie Boca a fost dezgropat? Și știi că n-au găsit moaște de sfânt?’’. A zis că știe, dar are o evlavie personală față de el.

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s