comentarii pe youtube la postarea orotodoxiaromaneasca

(cele ce se pot reda)

Parintele Arsenie Papacioc si P. Ioanichie Balan -despre ratacirile P. Arsenie Boca.mp4

DrumulSpreInviere1 week ago

Impotriva inselarii parintelui Arsenie Boca au vorbit parintii : Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Ioanichie Balan, Dumitru Staniloae si inclusiv fica dansului Lidia Staniloae, Adrian Fageteanu, Gheorghe Anitulesei si multi altii …. Puteti trece peste toti parintii acestia facandu i nebuni? Daca vreti cu adevarat s stiti adevarul cercetati in amanunt si rugati va la Maica Domnului sa va descopere adevarul nu respingeti orbeste orice argument …. din faptele voastre se va cunoaste cat discernamant duhovnicesc aveti si cat vreti cu adevarat sa stiti adevarul ….

1

ortodoxia romaneascaDrumulSpreInviere1 week ago

Aici aveti pe larg toate neregulile parintelui Arsenie Boca …. Are 605 pagini acest material …cititi si trageti fiecare din dv o concluzie … https://888adevarul8despre8arsenieboca8.files.wordpress.com/2016/03/nelamuriri-ale-parintelui-mihai-andrei-aldea-legate-de-parintele-arsenie-boca-si-ortodoxie4.pdf

 

Mihai Vaju4 months ago

Pe Parintele Arsenie Papacioc …greu sa-l combati sau sa spui ca nu are dreptate ….cred ca stia bine ce zicea despre Pr A. Boca, chiar daca pare barfa ….chiar daca …!!

4

demalexandru

Codrin COD7 months ago

+animus.anima.anonymus sa iti fie rusine mincinos pervers ce esti. VARUL MEU A FOST UCENICUL PARINTELUI JUSTIN. Eu am avut ONOAREA SA STAU MULT TIMP ALATURI DE PARINTELE JUSTIN SI NICIODATA NU A SPUS ASA CEVA DESPRE BOCA AL TAU. NERUSINATULE. APROPO VARUL MEU E PR. TEODOT. asa ca nu MAI VORBI PROSTII si nu il baga la inaintare pe PR JUSTIN PARVU ca sa te creada pe tine lumea. DIN CONTRA PR JUSTIN A SPUS CONTRARIUL A CE SUSTII TU FATARNICULE RUSINE SA ITI FIE. L`AM CUNOSCUT PE PR JUSTIN PERSONAL MAI BINE CA TINE CU SIGURANTA

Codrin CODCodrin COD7 months ago

+animus.anima.anonymus si inca ceva. MUNTELE ATHOS TOTI CALUGARII DE LA ATHOS MI`AU SPUS LUCRURI CUTREMURATOARE DESPRE BOCA AL TAU, VA CREDETI VOI MAI LUMINATI LA MINTE DUHOVNICESTE DECAT INTREGUL SFANT MUNTE AL ATHONULUI? ACOLO SUNT SFINTI PE KM PATRAT II GASESTI SI TU CINE TE CREZI CA AI PUTEREA DE A DISCERNE BINELE DE RAU? AU ZIS CA A FUGIT CU COADA INTRE PICIOARE BOCA NU STIA CUM SA FUGA MAI REPEDE DE ACOLO ERA ZAPACIT DE TOT PARCA ERA DEMONIZAT. DOCUMENTEAZA`TE LA MARII SFINTI SI DUHOVNICI DESPRE BOCA

 

Codrin CODCodrin COD4 months ago

+Alexandru Tfiniuc bine ca esti tu mai luminat decat monahii din Sfantul Munte Athos… desteptule tu citesti din carti, ei l’au cunoscut personal. Unde mai pui faptul ca a renuntat la calugarie boca al tau ceea ce e inadmisibil… desteptaciune

Alexandru TfiniucCodrin COD4 months ago

+Alexandru Tfiniuc am zis de monahii din Athos care presupun ca nu degeaba traiesc ei pe Athos si l’au cunoscut personal pe boca. Nu ai vrea sa stii ce mi’au zis monahii de acolo despre boca a tau

Alexandru TfiniucCodrin COD4 months ago

+Alexandru Tfiniuc off desteptulr un intreg munte athos e in inselari numai tu cu babele superstitioase aveti dreptate

 

silvanu791 year ago

Vocile sunt autentice,dupa min 31.00 se poate auzi vocea parintelui Cleopa si a ucenicului sau de la Sihastria, parintele Ioanichie clar se aude . Oricum inregistrarile sunt facute  probabil fara stirea lor si tot probabil parintele Papacioc ar fi mers in vizita la Sihastria dupa cum s-ar intelege din discutiile acestor oameni. Este o violare a intimitati acestor oameni si nu inteleg sensul si rostul postarii acestui material si care este scopul.! Cat despre Parintele Arsenie sunt zeci de mii de oameni care merg in pelerinaj la mormant si alte zeci de mii care vor sa ajunga acolo.Ce poti sa le spui tu lor ,ce vrei sa-i convingi cand ei sunt atrasi ca un magnet de Prislop? Si eu am fost si am simtit o putere mare acolo.Lacrimile izvorasc fara motiv.D-zeu sa-i ierte si pe ei si pe cei ce au postat si pe noi toti .amin.

LotusisraelLotusisrael1 year ago

+ortodoxia romaneasca Ulfila nu are aureolă de sfânt la Drăgănescu, unu la mână. Doi la mână, nu știi în ce a murit Francisc de Assisi. Este posibil să fi devenit Orthodox la sfârșitul vieții, dacă e așa, evident, că papistașii nu ar recunoaște nici în ruptul capului. Afirmația despre papistași că sunt aceeași biserică cu Orthodoxii poate fi minciună sfruntată, din moment ce apare în carte de mărturii, unde pot fi destule greșeli sau minciuni. Și nici Sfinții nu sunt fără greșeală. Părintele Arsenie Papacioc putea să fi greșit aici, chiar dacă a spus de la Dumnezeu legat de ecumenism și de cipuri. Avem suficient cazuri în istoria Bisericii legat de faptul că și Sfinții au anumite greșeli, legat de destule aspecte sunt chiar contradicții între Părinții Bisericii, dar ei împreună formează un Sinod dincolo de istorie, iar prin coroborarea lor găsim îndrumare, punând în balanță ce au spus fiecare. Părintele Justin Pârvu avea evlavie la părintele Arsenie Boca. Apoi, când părintele Justin a pus de cipuri prima dată, părintele Arsenie Papacioc a spus că s-a pripit, apoi a recunoscut că a greșit i-a dat dreptate. Biserica este infailibilă, dar fiecare mădular luat în parte nu este. Ideea de infailibizare a unui om este clar greșeală, poate chiar erezie. Apoi, vedem insistență aici pe maica Zamfira, pe numele de mireancă Julieta. Se știe că destui părinți duhovnicești au judecat pe părintele Arsenie Boca pentru aproprierea de maica Zamfira, considerând că un monah trebuie să petreacă prea mult în preajma unei femei, să nu fie ispitit, să nu stea sub același acoperiș. Însă, uneori, rar, cineva ajunge atât de despătimit încă nu mai este, practic, în pericol. Nu vreau să stau să mă contrazic pe aici, contradicțiile interminabile nu au sens.

KeillaSellayKeillaSellay1 year ago

+Lotusisrael Stii tu daca Boca si Julieta nu si-au traso. Ca doar ai fost acolo.  Hai mai bochistilor. Atat va mai plac voua super-eroii facatori de minuni.  Sunteti zapaciti bai. Va plac delirurile spìrituale, auto-inducatoare de “extaz”.

silvanu79Eu Singur6 months ago

SPOVEDANIA E O …:: SFANTA TAINA ::… DECI PR ARSENIE BOCA IN LOC SA PASTREZE SFANTA TAINA A SPOVEDANIEI, FACEA OMUL DE RAS IN PUBLIC !, OMUL NU SE INJOSEA IN FATA TUTUROR ?? DECI NUI SFANT CUM CREDETI VOI, PRIN ASTA SE DOVEDESTE CA NU ERA UN SFANT SAU ESTE !!! CAUTATI CALEA SPRE MANTUIRE PRIN RUGACIUNI SI ALTE INVATATURI DUMNEZEIESTI. NU BATETI SPRE RATACIRE .

 

Vasile MogosanuVasile Mogosanu8 months agocred ca Pr Arsenie Papacioc este demn de incredere.

 

 

1

Alin Stefan ILINABogdan Popescu1 year ago

Ca sa se inteleaga. Si eu credeam in sfintenia lui Arsenie Boca, nu aveam niciun motiv sa nu o fac. DAR!, dupa o cercetare atenta: 1. Cartile sale arata inselarea si indepartarea de la dogmele Sfintilor Parinti. 2. Operele sale arata viziunile sale ecumenist – new age-iste. 3. Trupul sau a fost dezgropat deja si este PUTREZIT. Imi pare rau pentru cei care nu credeti, insa daca il canonizeaza, nu va veti inchina la moaste. (cine stie, poate pun moaste de la unul din sfintii inchisorilor).

 

Codrin CODCodrin COD7 months ago

+ion sisu pana si Pr Cleopa afirma clar ca diavolul va face asa mari minuni incat morti va invia te va duce la mormintele celor dragi si tii va scoate din groapa doar sa te faca sa crezi in ei si a lor esti dupa. Naivule documenteaza`te diin sfintii parinti nu din capu` tau

Eu Singur

Eu Singur6 months ago

DACA E SFANT POATE SCOATE DEMONII DIN OAMENI ! , DAR CEIA CE E IMPOSIBIL !!, DEMON PE DEMON NU SE SCOATE, SE AJUTA CA SUNT FRATI !!!

Ana Maria DumbravaDacus Spirit8 months ago

Din pacate, evlavia habotnica a disperatilor a adus la viata o veche erezie: arsenismul ! Biserica rusa a avut mult de munca cu credulii pravoslavnici pana au reusit sa-l scoata pe Rasputin din constiinta oamenilor. Sa vedem ce va face biserica romana visavis de aceasta erezie actualizata.

 

Maria RodrighezSfântul Munte Athos1 month ago

Ba este vocea Părintelui Arsenie Papacioc!!

darie99darie991 year ago

Discuția asta a avut loc prin 1996,cred.Adevărul este că Arsenie Boca a fost mai mult un creștin mistic decât un creștin ortodox.Și oamenii l-au plăcut așa.Dar ,de ce l-au plăcut?Despre oameni Iisus a spus atât de clar cât să audă toți:„Dacă nu veți vedea semne și minuni , nu veți crede.” Dar, Dumnezeu știa că omul e atât de căzut încât e capabil să transforme credința în Dumnezeu în business personal.Or,creștinismul e smerenie, nu trufie.„După vremuri”… s-au jucat mulți cu ortodoxia.Și Dumnezeu a permis și asta.

melania romanmelania roman1 year ago

toti parintii monahi si de mir  spun ca sint vocile reale  ale parintilor ARSENIE PAPACIOC SI IOANICHIE BALAN

 

Diamante MoreDiamante More1 year ago

+Diamante More Asculta cu atentie acest material pana la capat si vei gasi raspunsul pe care il cauti la minutul 18.45. Aceata inregistrare a circulat chiar in timpul vietii parintelui Papacioc. Dumnezeu sa ne fereasca de caderea de la dreapta credinta!

Mihai VajuMihai Vaju1 year ago

+Nicolae Tudora Este vocea ! O cunosc f bine !

Bogdan Popescu1 year ago

+Rares Lupascu Prietene, frate. Si eu am fost de aceeasi parere cu tine, INSA, in urma unor cercetari si discutii cu un Prof. Dr. in Teologie si alte marturii a contemporanilor sai, am inteles ca Pr. Arsenie Boca era eretic, dar eretic grav. Daca il vor canoniza, o vor face doar sa scape de gura lumii, dar el nu este sfant. A fost si dezgropat, iar oasele lui sunt putregai. Asculta si tu, ca nu e nimeni nebun sa nu vrea un sfant nou in Biserica Ortodox Romana. El a fost pe vremea lui Ceausescu, cum a fost Paunescu in poezie si Bivolaru in mizeria aia urologica. A fost un guru modern, new age-ist care a combinat filosofia ortodoxa (in cantitati mari) cu cea budista (in cantitati mai mici). Pentru aceasta este un eretic si un inselat. Cine l-a inselat? Pai cu siguranta nu Dumnezeu.

Letitia Sirbucelina roca1 year ago

dupa opinia  mea, Parintii astia doi,ori sunt in intro mare ratacire ori spun un adevar macabru ,….dar nu  cred ca sunt rataciti ….

ionutzzexe piperslines2 years ago (edited)

Pe parintele Ioanichie nu l-am ascultat prea mult. E clar vocea parintelui Arsenie pentru ca am ascultat cred cam tot ce s-a postat pe net si s-a pus pe CD/DVD cu el. Suna la fel ca intonatie, ca ticuri verbale, timbrul, tot. Sunt socat de afirmatiile facute si cred ca mai toate sunt interpretari rautacioase. Ce atent a stat parintele Papacioc cu ochii pe Julieta, aproape i-a citit si gandurile, i-a urmarit si in intimitate, maaarea intimitate. Hmmm …. cam subred. Mai are cineva dovezi despre credinta lui Arsenie Boca in reincarnare?

 

KeillaSellayKeillaSellay1 year ago (edited)

Realizezi ca esti prosti nu? Tu chiar crezi ca Iisus Hristos a vorbit cu Boca? Sau ca Boca “tragea ursul de ureche”? Si catolicii din Portugalia, la Fatima au crezut ca “au vazut-o pe Maica Domnului”. Tu ce crezi, aia 3 copii la Fatima au vazut-o pe Maica Domnului? Cum puteti fi atat de orbi si naivi?

Ionut Valentin Ionut Valentin1 year ago

+KeillaSellay Ai grija ce vorbesti ca te pedepseste Dumnezeu.Sa stii ca tine la Parintele Arsenie Boca !!! Mai documenteaza-te!!!

+BleKnu$ Faci parte din categoria falsilor creștini, crestini doar prin auto-etichetare, si nu prin practica. Nu exista carte de ficțiune. Exista carti de promovare a unor idei. Tolkien s-a inspirat din creștinism asa cum Satan s-a inspirat din creștinism cand a fondat Islamul. Caci islamul are multe in comun cu crestinismul Asta nu inseamna ca islamul este o religie buna. Asa si Lord of the Rings, cu toate asa zis “fictiunea” ei, promoveaza printre altele conceptul de magie alba, buna. Asa ceva nu exista. Nu exista vrajitori buni. Ca tie nu iti place sa auzi ca Lord of the Rings este o lucrare satanica e problema ta. Satanizatilor niciodata nu le place sa auda ca stapanul lor e diavolul.

KeillaSellayKeillaSellay1 year ago (edited)

+BleKnu$ Scopul “fictiunilor” de genul Lord of the Rings este acela de a desensibiliza cititorii asa zis creștini cu privire la ocultism. Cartile promoveaza ideea ca “magia alba” poate fi folosita ca mijloc de a combate raul. Exista chiar asa zisi creștini, adica prosti si naivi ca tine, care afirma ca citind Lord of the Rings il “redescoperi” pe Dumnezeu datorita “ideilor creștine” din carte. Păgânilor New Age le place la nebunie aceasta carte, deoarece Tolkien a folosit ca sursa de inspiratie folclorul celtic. Adeptii Wicca si ceI ai vrajilor si incantatiilor sunt mari fani ai Lord of the Rings. Astfel prin amestecarea a ceva idei creștine cu folclor celtic pagan se obține de fapt o mistificare si diluarea vreunui concept crestin, si o deificare a zeitatilor si conceptelor pagane celtice britanice. Cu alte cuvinte, sincretism. Trezește-te bai orbule!

BleKnu$  KeillaSellay1 year ago (edited)

+BleKnu$ Faptul ca-l iubesti pe acest Boca, “deificat” aproape in viziunea voastra a fanilor lui, plus faptul ca tu esti atras de carti unde concepte pagane de incantatii si magie sunt amestecate cu cateva idei catolice (Tolkien se declara catolic), arata ca de fapt nu esti un adevarat creștin. Voi, astia fani ai lui Boca, ce va place la el, este ca “facea minuni”. Va atrage supernaturalul. Facerea de minuni va atrage. Nu trairea spirituala. De aia va si plac cartile fantasy, de genul lui Lord of the Rings, The Hobbit, Silmarillion si asa mai departe. Sunteti atrasi de eroi supernaturali, care comanda natura sa i se supuna, pentru ca tainic in inima voastra, si subconstient in creierul vostru, va doriti si voi sa faceti minuni. Aceasta foame de supernatural e de fapt pacatul primordial: mandria. La care se adauga auto-îndumnezeirea. Vreti sa fiti proprii vostri zei. Si va auto-amagiti ca daca voi ati putea face minuni ati fi niste zei benevoli. Adevarata spiritualitate creștina sta in trairea simpla, fara minuni, prin acceptarea cu stoicitate a tot ce viata va pune in cale. Si multa, foarte multa smerenie. Dar pe voi, falsii crestini, adeptii sincretismului new-age, nu va intereseaza nici smerenia nici modestia nici trairea simpla. Voi vreti minuni. Voi cautati supernaturalul, paranormalul, dominarea naturii prin magii si ritualuri pre-creștine. Vai de voi!

 

BleKnu$ Boby Iulian11 months ago

De vreme ce sf.Ignatie Briancianinov scrie in cartea ”Despre Inselare”si demonstreaza faptul ca Francisc de Assisi traia in inselare draceasca iar pr.A.Boca il lua drept sfant si la pus in biserica arata ca nu putea sa discearna fiind la randul lui inselat ! Sunt prea multe probe care arata ca parintele numai sfant nu e!

Condur Mihai Condur Mihai1 year ago

este vocea lui Arsenie Papacioc. l-am vazut pe acest parite de trei ori.

KeillaSellay KeillaSellay1 year ago (edited)

Pai asa si voi fanii lui Boca, aveti un prieten, care are un var, care avea un frate, care era popa, si care a stat de vorba odata cu unul care a fost inchis cu Boca. Si asa stiti si voi ca el “deschidea usile al miezul noptii” prin rugaciune. Ca “facea minuni”, etc. Oameni tampiti, in fuga dupa supranatural. Oameni imbecili in fuga dupa “minuni”. Voi credeti doar daca aveti de a face cu “facatori  de minuni”. Sunteti genul de tampiti care amesteca yoga cu new-age cu ortodoxie cu geto-dacii lui Zamolxis cu Bucegii si “piramida energetica” de la “Sfinxul din Bucegi”, cu librariile plina de sfaturi din epoca  ante-diluviana de sub Bucegi. Voi fanii lui Boca si a lui marea “crestina” Georgeta Florea. Niste patetici. Niste naivi pentru care si Baba Vanga a fost “profeta”. Probabil si Sundar Singh ala cu “profetii despre Romania” este un mare erou si mare intelept pentru voi.

Condur MihaiCondur Mihai1 year ago (edited)

domnule haralamb boss82 arsenie boca nu a fost canonizat in randul sfintilor deci nu avem ce marturisi duhovnicului daca spunem ceva impotriva acestui preot. exista insa suspiciuni mari in legatura cu el. sa va spun care. evident pr arsenie boca nu este vinovat pentru starea existenta a lucrurilor dar unele dintre actiunile sale au o oarecare latura ciudata. la biserica din draganescu sunt pictate doua personaje care sunt catolice. sf francisc de asisi si un papa al lor. dar, arta picturala ortodoxa canoanele bor opresc reprezentarea in iconografia murala sau oricare ar fi ea reprezentari care au legatura cu catolicismul sau alte culte. in al doilea rand arsenie boca a avut unele legaturi cu o individa cu care a fost vazut foarte des – deci propaganda care se face cum ca el era foarte cast este indoielnica, femeia aceasta aducand ulterior multe tulburari in biserica. nici  macar pr paraian de sambata de sus nu s-a pronuntat ca arsenie boca ar fi fost sfant. a fost un om, desigur, invatat, dar latura sfinteniei pardon, mi se pare scoasa in fata de media -televizor si carti. cum va explicati multitudinea de carti scoase despre arsenie boca? emisiunile televizate promovate chiar si de posturi tv gen acasa, antena 2 stars, si alte posturi cu emisiuni care de obicei promoveaza manele manelisti  curve(s-avem pardon) golani si in general tot felul de mondeitati dubioase. acum…in alta ordine de idei. pelerinajele de la prislop par a avea legatura mai degraba cu o acribie comerciala-multa lume adunata, pensiuni in zona turisti (pelerini) care vin aduc bani in zona, vanzarile cresc si cresc se vand bine cartile care nu se stie exact daca le-a scris A boca, probabil succesul acestor carti au determeniat editurile sa mai publice si alte scrieri care cine stie daca au fost ale lui. etc nu mai intram in detalii  dar sa revenim la prislop. sunt sfinti in transilvania care au fost canonizati de bor . acesti sfinti au fost niste marturisitori si martiri ucisi de bozgori pe vremea imparatilor austro ungari. va dau niste  nume martirul Oprea miclaus din sibiel, visarion , ioan din gales ,sofronie de la cioara , moise macinic, etc. ati auzit de ei? poate da. ei bine la mormintele acestor sfinti nu merge nimeni, nu se face pelerinaj la nici unul dintre ei, desi se stiu mormintele lor iar sfintenia lor este unanim recunoscuta. Si-atunci …va intreb …nu cumva dracul si-a bagat coada? intr-un ziar de asta tabloid a mai aparut si o fotografie cica arsenie boca ar fi aparut la mormantul lui sub forma unui contur luminos care s-a descoperit abia la developarea filmului. imi pare rau s-o spun domnule dar a.b. nu cred ca a fost sfant. in capcana asta am cazut si eu insa au aparut niste semne de intrebare-cele de mai sus relatate si mi-am schimbat opinia. vedeti ca nici biserica nu recunoaste acest lucru desi prin emisiunile religioase se face cunoscut numele lui ab dar asta nu inseamna ca el e sfant. a fost un martrisitor care a avut poate o oarecare valoare.

 

stefan olaru2 years ago

Arsenie Boca este un ”sfant” inventat de niste interese antiortodoxe de gen masonerie cu ajutorul mijloacelor de comunicare precum internetul.avem inregistrari cu pr. Cleopa cu pr.Papacioc chiar si cu Paisie Olaru care a fost mai batran ca ei ,stim cum au gandit fara sa tinem cont de parerile pro sau contra ale altora,dar nu avem inregistrari video nici macar audio cu Boca desi se zice ca multa lume il cauta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s