2012, 2013, 2014, 2015 – Parintele Vulcanescu a fost aici

sorina__m2ff6f905

 

Eu l-am intrebat pe pr. Arsenie Papacioc cind era in viata despre A. Boca si a spus ca nu merita canonizat. Pr. Antim de la Bistrita spunea ca sa pus problema canonizarii lui A. Boca in 1992 si pr. Papacioc sa opus spunand ca se face o mare greseala. Cand a fost Papacioc in vizita la Putna a spus sa fie scoase cartile lui Boca de la pangar pentru ca-s eretice. Puteti verifica. sorina – 6 februarie 2013 –

ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/12/02

 

alte comentarii – noiembrie 2012 – Mă întrebam, este oare posibil să se închidă ochii la aceste nereguli canonice și dogmatice pe care părintele le-a răspîndit prin pictura și afirmațiile sale legate de unirea „Bisericilor”, Biserica fiind numai Una? Oare la fel ar fi procedat Sfintii Părinți care s-au luptat până la sânge cu orice fir de erezie care se încerca a fi strecurat în Biserică? Întrebarea este retorică. Răspunsul este clar negativ. Au oare, nu plasăm învățăturile Sfinților Părinți pe un nivel inferior din cauza „evlaviei” poporului? Un popor credincios care este atras în mare parte de tot ce este senzațional (așa zisele minuni ale părintelui) și care așteaptă să se împlinească ce-și doresc fără a depune prea mult efort? După cum spunea cineva într-o conferință, oamenii au tendința de a trăi în duhovnicolatrie, unde cuvântul Hristos este rareori pronunțat…
Sunt oare tot la fel de mari cozile la moaștele (deja canonizate) ale sfinților romîni? Se vorbește sau se cunosc viețile acestor sfinți mai mult decît se discută despre părintele Arsenie? Poate exagerez, însă în zona în care mă aflu (Moldova – Piatra-Neamț, Iași) observ un curent „Arsenie Boca” răspîndit printre toate categoriile de oameni..
Din ceea ce am citit pînă acum (puțin, ce-i drept) din viețile sfinților și în general din publicațiile ortodoxe nu rețin exemple de „minuni” așa „spectaculoase” și dese precum cele ale pr. Arsenie.
Iertați-mă.
Cu drag,
IAC

Par. Vulcanescu – Se pare ca emotivitatea e mai tare decat Adevarul! Frescele acelea exista la Biserica Draganescu si vorbesc despre parintele Arsenie Boca. Iar credinta noastra nu este o irationalitate. Parintii au luptat impotriva ereziei. Aici e vorba de bun simt ortodox, nimic altceva. Parintii au facut si rugaciune si Sinoade Ecumenice. Invatatura Ortodoxa nu se poate contrazice pe ea insasi, asa cum nici Duhul Sfant nu se poate contrazice pe El Insusi! Ori Francisc de Assisi e sfant si atunci noi ortodocsii suntem inselati si ar trebui sa adoptam papismul, ori nu e sfant si atunci nu are ce cauta in ceata Sfintilor pictati intr-o biserica ortodoxa. Ca sa nu mai vorbim de pictura de tip holografic din biserica de la Draganescu….Se pare ca in loc de crestini ortodocsi avem oameni dornici de senzational, de efecte speciale, de minuni la minut, ceea ce arata o credinta superstitioasa, fara coloana vertebrala, sau o goana dupa idoli (prin inlocuirea lui Hristos cu alte persoane – sfinti, cuviosi, harismatici, vrajitori). Daca admitem ca parintele Arsenie Boca este inselat, inseamna ca minunile care se lucreaza la mormantul sau la chilia lui sunt de fapt lucrari demonice ale aceluiasi demon care l-ar fi inspirat in viata. Si am putea face paralela cu minunile de la papistasi (de ex. la Lurdes), de la copti (monofiziti), de la budisti, etc. Iar duhul vederii inainte putea fi duh pitonicesc. Toate acestea capata sens in momentul in care diavolul vrea sa mute atentia credinciosilor catre un personaj, distragandu-le de fapt atentia de la Hristos.
sa nu uitam ca apare ca Ierarh la Liturghia Cereasca ereticul arian si pnevmatomah Ulfila. Sa inteleg ca vom avea si o unire cu arienii???!!!Dar arianismul nu mai exista, decat in forma yehovista. Sa inteleg ca ne unim si cu Yehovistii???? Daca ar fi considerat o profetie rea, ar fi fost pictata in zona iconografica ce ar fi permis aceasta, la exterior in aceeas zona unde sunt si alte profetii, cum ar fi omul cu telecomanda si rachete, cladiri in fum , etc. Exista, iata, un registru clar al zonei profetice la parintele Arsenie Boca la Biserica Draganescu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s