Ati fost avertizati

2009 , 2007…

10410116_1141682382529463_4048744798687413769_n

“Eu as recomanda incepatorilor sa-l ocoleasca, mai ales celor care-s la inceputul studiului patristic si nu si-au format un discernamint solid in ale Ortodoxiei.

Exista sanse mari in urma citirii cartilor scrise de Par Boca de a da in extremism si militantism fanatic religios ceea ce nu este ziditor de suflet crestin.

In schimb, Par Arsenie Papacioc ramine un mare stilp al ortodoxiei noastre! si care prin felul sau atent sa nu raneasca si blind de a vedea credinta ar pregati terenul altor incercari literare patristice!

De exemplu m-a impresionat negativ faptul ca Par Boca striga in gura mare din poarta bisericii sale dupa unul si altul, RE-amintindu-i de ce pacate a savirsit noaptea trecuta, sa zicem in post.
Mi se pare foarte deplasate aceste iesiri, ca sa nu mai vorbim de felul militant si extremist in care-si expune ideile in carti!…cind stim ca militaria si mustruluiala continua agresiva nu-si are locul in educatia crestina

Unii dintre cititorii cu aceleasi tendinte apreciaza acest fel de adresare, II UNGE PE SUFLET, insa oare nu ar trebui sa observam mai atent ce efect asupra iubirii aproapelui are aceasta lectura scrisa la modul galopant si de judecata continua care o simtim ca pe o mitraliera
Eu unul in afara de asprime nu am gasit mai nimic
Unde-i pacea din suflet? crestinortodox.ro/forum
__________________
“Asa sa traiesti pe pamant, ca si cum nu ai fi, dar la plecare sa lasi un gol in urma ta.”-“Nebunul”, Savatie Bastovoi
#8
Vechi 19.11.2009, 22:06:37
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline

Multumesc pt. postarea ta. De mult am vrut sa scriu ce ai scris tu acum dar am tot ezitat.

Din ce stiam eu Pr. Papacioc nu prea este de acord cu Pr. Boca si pe buna dreptate.

Pr. Papacioc iti spune in fata ce greseli ai, te cearta sau iti da canon dar nu iti striga in gura mare in biserica sau de fata cu alte pers. pacatele. Se supara atunci cand vin oameni si il numesc sfant, atunci cand vin la dansul ca la un clarvazator, etc. Smerenia il caracterizeaza iar asta spune multe.

 

SAU ,  2007 12508760_1198459833516220_4195259519848267157_n

: Pr. Arsenie Boca, in biserica de la Draganescu, l-a pictat si pe “sfantul” Francisc de Assisi intr-o compozitie reprezentind ‘Nunta Fiului de Imparat’ in imparatia cerurilor. Intr-un comentariu al acestei picturi din albumul cu picturile de la Draganescu, despre “sfantul” Francisc se spune ca este simbolul ecumenismului.
In cartea “Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca”, Editura AGATON, Colectia “Ortopraxia”, Fagaras, 2004, la paginile 94-95 gasim urmatoarele, la capitolul “Catolici”:
“Cu privire la Biserica Ortodoxa si cea Catolica, parintele zicea ca sunt doua strane ale aceleiasi Biserici” (Sora Aurica Tinca, Manastirea Sambata).
Despre catolici a spus: “Biserica Catolica este aproape fara greseala”.(Gheorghe Silea, 45 ani – Sambata de Sus). http://www.altermedia.info/romania/2007/02/01/ce-se-ascunde-in-spatele-planificatei-unificri-a-bisericii-ruse-din-afara-granielor-cu-patriarhia-moscovei/#comment-12597

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s