Sinuciderea dupa bOCA – povesti cu Zombie

lumea pe forum.softpedia.com spune ce stie de la bOCA

– <<Noi am înţeles că rugăciunile pentru cei ce ajung în IAD fără putinţă de întoarcere (SINUCIDEREA e un păcat ce nu se iartă)

îl trezesc pe cel adormit

, îi răscolesc conştiinţa, îl fac să sufere fără ca această suferinţă să-i fie de folos, să-i fie curăţitoare, mântuitoare, fără să-l poată scoate vreodată din iad. >>

DESIGUR. ASA LE-A SPUS bOCA si Pr. Bunescu , cumnatul său de la Draganescu –

Părinte, mi-au murit doi băieţi, unul a murit curentat, celălalt şi-a făcut seama (nu mai ştiu cum a zis, s-a spânzurat sau s-a otrăvit); putem da rugăciune pentru ei?

Pr. Bunescu a zis “Puteţi da, cum să nu” şi ei au făcut pomelnic şi l-au dat părintelui Bunescu

. Nu a luat bine părintele Bunescu pomelnicul, că şi văd că

intră Părintele ARSENIE şi de la uşă, cum a intrat, a strigat:

Imediat să daţi pomelnicul înapoi şi să-l rupeţi, fiindcă îi faceţi numai rău, căci ZICE  [MORTUL, PROBABIL, IN IAD , nota noastra„Vai de mine ce-am făcut, vai de mine ce-am făcut.”

735016_1211949955500541_7548560174423138000_n

INVATATURA BISERICII PANA LA bOCA ERA NUANTATA…

: ” Canonul Sfântului Timotei al Alexandriei însă ne îndeamnă la o cercetare a cazurilor în speţă spre a-i deosebi de SINUCIGASII de bunăvoie sau cu ştiinţă.

Aşa cum se proceda odinioară, la cercetările care se fac de către organele de procuratură şi cele medicale, ar trebui să participe şi păstorul sufletesc al enoriaşilor. Dacă se constată că sinuciderea a avut loc ca urmare a tulburărilor minţii, deci cel în cauză nu a fost în deplinătatea facultăţilor mintale, cum se întâmplă în marea majoritate a cazurilor, socotim că în asemenea situaţii preotul poate săvârşi înmormântarea după rânduiala obişnuită, dar cu mult mai multă sobrietate şi temperanţă, ca un fel de pogorământ. În caz contrar, când argumentele pledează pentru o sinucidere cu bună ştiinţă şi cu mintea întreagă, preotul poate şi trebuie să refuze săvârşirea înmormântării. Cum însă până în prezent, nu avem o hotărâre expresă a Sfântului Sinod privitoare la aceste două situaţii şi dacă în cazul al doilea este îngăduită înmormântarea sinucigaşilor, pentru a nu greşi, calea cea mai bună de urmat este aceea de a cere sfatul şi binecuvântarea ierarhului locului, cu documentaţie bine argumentată.”

https://apologeticum.wordpress.com/2011/12/15/viziunea-bisericii-ortodoxe-despre-pacatul-sinuciderii/

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s