Pr. Timotei

12936551_727034717411741_2330176596726934322_n

Pr Timotei: Pentru ca este vorba de Dogma adica de Adevarul de Credinta descoperit oamenilor pentru mantuire. Nu ne putem juca, ca nu cumva canonizand pe “Sfantul Ardealului ” sa canonizam si greselile lui dogmatice. Deabea astepta ecumenistii sa aiba apa la moara.
CUM ESTE POSIBIL CA ALATURI DE SFANTUL SPIRIDON, MARE APARATOR AL ORTODOXIEI SI ANTIARIAN SA FIE PICTAT ALATURI DE EPISCOPUL UFILA, EPISCOPUL ARIAN AL GOTILOR LA LITURGHIA CEREASCA?
Parintele Arsenie Boca a pictat la Draganescu intre Sfintii Ierarhi adunati in jurul Sf. Mese si pe ULFILA, episcopul/”apostolul” Gotilor. Despre care se stie ca era arian. Sursele pastreaza ca marturisirea de credinta a acestui eretic cuprindea si erezia pnevmatomaha: “Şi cred în Duhul Sfânt, o putere care luminează şi sfinţeşte. Aşa cum spune Hristos după Înviere Apostolilor săi: “Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus.” (Luca 24:49) Şi iarăşi: “Ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi.”
(Fapte 1:8) Nici Dumnezeu şi nici Domn, dar slujitorul credincios al lui Hristos; nu egal cu el, dar supus şi ascultător în toate Fiului. Şi mai cred că Fiul este supus şi ascultător în toate lui Dumnezeu Tatăl.”
Totodata, articolul de pe Wiki ne informeaza:
“Ulfila a convertit numeroşi vizigoţi şi ostrogoţi propovăduindu-le
creştinismul arian, ceea ce a făcut ca atunci când ei s-au stabilit în
vestul Mediteranei să fie deosebiţi de vecinii lor ortodocşi. Mulţi savanţi consideră că arianismul creştinismului gotic este cel care a determinat, ulterior, introducerea lui Filioque în Crezul niceo-constantinopolitan la Sinodul din Toledo (Spania) din 447, într-o tentativă prin intermediul crezului de a sprijini dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu.”
Deci, Ulfila este indirect raspunzator si de erezia Filioque, daca este sa vedem cum intelegea el pe Duhul Sfant. Sa nu uitam ca aceste neamuri au atacat si Roma tocmai pentru ca era ortodoxa.
Si atunci, va intreb CE CAUTA ERETICUL ULFILA intre SFINTII IERARHI, in oglinda cu Sf. Spiridon al Trimitundei, pe care il praznuim astazi – cel care a aratat prin minunea caramizii Taina Dumnezeiestii Treimi?
Tot in vedenie l-a vazut intre sfinti pe ereticul Ulfila, care nu este
canonizat nicidecum de Biserica Ortodoxa, dar pe care pr. Arsenie Boca l-a pictat cu aura, intre Marii Ierarhii ai Ortodoxiei? MM https://apologeticum.wordpress.com/2011/11/28/parintele-arsenie-boca-la-22-de-ani-de-la-trecerea-in-cetele-sfintilor-video-minuni-savarsite-in-timpul-vietii/

12928148_727034720745074_244625885868723235_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s