bOCA e un plagiat

Iata un citat din cartea lui Grigorie COMŞA <<O mie de pilde pentru Viata crestina>>, aparuta la Arad in 1929 – scrisa in colaborare cu Nicolae Popovici (1903-1960) episcopul ortodox al Episcopiei de Oradea din 1936 până în 1950. Vedeti in imaginea de mai jos ca la fel le zicea bOCA la oameni (daca nu stiti, el era nascut in 1910).  <<Două femei au plecat odată la o mănăstire, ca să se închine. Una era cu conştiinţa neîmpăcată, căci săvârşise un păcat mare, cealaltă nu se credea păcătoasă, căci, zicea dânsa, a făcut numai păcate mici. Ajungând la mănăstire, stareţul a ascultat mărturisirea păcatelor lor, iar apoi le-a trimis la câmp. Celei mai păcătoase i-a poruncit să aducă piatra cea mai mare pe care o va găsi, iar celei mai puţin păcătoase să aducă diferite pietricele. Femeile au făcut ascultare, iar stareţul le-a trimis să aşeze pietrele de unde le-au luat. Cea cu pietricele mici şovăia, iar stareţul a întrebat-o:
– De ce eziţi?
– Fiindcă este greu să pun fiecare piatră la locul ei, căci sunt multe şi nu ţin minte locul fiecăreia.
Atunci stareţul i-a zis:
– Ia aminte, femeia cealaltă a săvârşit o singură faptă rea, dar o ţine minte, regretă şi mereu o spală cu lacrimile sale. Ea ştie unde e locul pietrei luate.
Dar tu, cu păcatele tale mărunte şi neînsemnate nu-ţi poţi aduce aminte când, cui, unde şi cum ai pricinuit rău. Şi, deoarece păcatele tale sunt mici dar numeroase, tu nici nu eşti în stare să le ispăşeşti.
Femeia a înţeles că şi păcatele mici întinează sufletul. >> http://ziarullumina.ro/istorii-cu-talc-orice-pacat-intineaza-sufletul-40939.html

12360044_1180545318641005_6581042246568880420_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s