Mitropolia Munteniei şi Dobrogei oficializează argumentum ad baculum [pastoris] (i. e. argumentul bâtei [pastorale])?

Iată, însă, că, zice-se, dictatoriatul bisericesc local nu a ajuns la acest nivel de dezvoltare politică. Aşa că, a găsit de cuviinţă să interzică, prin enciclică a Sf. Sinod Mitropolitan (!!! „Doamne, caută din cer şi vezi”… şi una ca asta), participarea părintelui Matei Vulcănescu la orice slujbe şi evenimente bisericeşti desfăşurate pe teritoriul cinstitei noastre Mitropolii.

„Pe cealaltă planetă”, în Grecia, unde încă mai trăiesc oameni liberi şi cu conştiinţă eclezială, acţiunile pr. Matei Vulcănescu au fost tratate cu seriozitate şi cu responsabilitate, dat fiind că faptele de sfidare gravă a învăţăturii de credinţă ortodoxă ale unor ierarhi români şi străini, pe care le critică public pr. Matei, sunt probleme majore ale Bisericii

Bine aţi venit...

Mitropolia Munteniei şi Dobrogei oficializează argumentum ad baculum [pastoris] (i. e. argumentul bâtei [pastorale])?

Penibil…peniiiiiiiiibil…mai mult decât penibil. Caraghioslâcul naţional sporeşte exponenţial, pe zi ce trece. Pentru o vreme, m-am desprins de lumea bisericească a lui Caragiale, iar după această postare am de gând să mă desprind iarăşi.

Ce „eveniment” am găsit, iată, cu cale să comentez, totuşi, pentru „ineditul” său (aparent)?

Pare-se că, argumente valide nereuşind să producă, unii trec, deja, în mod oficial, la măsuri în forţă. Ce fel de forţă? Desigur, nu una autentică, ci penibila închipuire de sine a celor care ajung să se coboare până la asemenea gesturi.

Deh, orgoliul erodează semnificativ simţul ridicolului – nu mai realizezi când te faci de râsul public. Nu mai discutăm şi despre alte „simţuri”, care fac, d. ex., pe şcolari să sesizeze că a fi ofticos, a pârî la doamna, a te răzbuna („arma prostulului”), ş.a.m.d. nu fac…

View original post 1,019 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s