Din discutia saccsiv.wordpress.com/ “Sfântul Ignatie Briancianinov: Despre mântuirea necredincioșilor”

Sanctificarea lui bOCA … Sa-l ia ai lui…
!?!?! (Radu Iacoboaie said, on mai 3, 2015 at 4:49 pm [FRAGMENT DIN ÎNVĂȚĂTURA SFÂNTULUI IGNATIE BRIANCIANINOV…] <<”Erezia se conjuga cu incrancenarea inimii, cu o groaznica intunecare si stricare a mintii, erezia se mentine cu incapatanare in sufletul molipsit de ea si cat de trudnica este vindecarea omului de aceasta infirmitate!

orice erezie contine intr-insa hula impotriva Duhului Sfant; fie huleste o dogma a Duhului Sfant, fie o lucrare a Duhului Sfant, dar neaparat huleste Duhul Sfant. Esenta oricarei erezii este hulirea de Dumnezeu.” DACĂ CITIȚI CU ATENȚIE MAXIMĂ VEȚI VEDEA CĂ DENIGRATORII ȘI HULITORII PĂRINTELUI ARSENIE BOCA SUNT ERETICI ! ASTA DACĂ ADMITEM SFINȚENIA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA … PENTRU CĂ EI HULESC O LUCRARE A DUHULUI SFÂNT, PE UN SFÂNT AL LUI DUMNEZEU… AJUNGÂND ASTFEL ÎN MOD INDIRECT SĂ-L HULEASCĂ PE DUMNEZEU… >> )

ReplicaIoan said, on mai 3, 2015 at 11:31 pm

Care e erezia mea ratacitule? Ca Boca nu e idolul meu? Ce ai aratat tu aici? Ca ai o minte proasta si rastalmacesti cum vrei cuvintele Parintilor?

Sfantul Ignatie Briancianinov scrie: „orice erezie contine intr-insa hula impotriva Duhului Sfant; fie huleste o dogma a Duhului Sfant, fie o lucrare a Duhului Sfant, dar neaparat huleste Duhul Sfant. Esenta oricarei erezii este hulirea de Dumnezeu.” Boca e Duhul Sfant pentru tine sarmanule? Boca e dumnezeul tau? Daca m-ai facut pe mine eretic pentru ca nu sunt de acord cu invatatura lui Boca cea rea, rezulta ca pentru tine Boca e dumnezeul tau.

Pentru ca Sfantul Ignatie spune „Esenta oricarei erezii este hulirea de Dumnezeu.”

Esti idolatru sarmane om! Si pe deasupra esti orb si datorita mandriei. Nu esti in stare sa iti vezi amara ta cadere si apostazie.

Veniti sa plangeti fratilor pe acesta care de bunavoie s-a dat satanei. Sa fim atenti si sa ne rugam lui Dumnezeu sa nu cadem si noi in aceasta bezna a mintii, in aceasta robie. Chiar de facem multe pacate, pentru ele avem pocainta.

Iti repet ceva: Sinodul general (1166) Cei ce nu înteleg corect cuvintele sfintilor Dascali ai Bisericii lui Dumnezeu, si încearca sa rastalmaceasca si sa întoarca (întelesul) celor zise în acestea limpede si lamurit prin harul Sfantului Duh, sa fie anathema. ”

Vai ! Ai mai luat o anathema, nefericitule. Opreste-te te rog pana nu e prea tarziu.

sf-a-lo

andrei-d said, on mai 3, 2015 at 11:20 pm

Imparatia Cerurilor sint multe locasuri”, ai auzit tu de ceata schismaticilor? Sau de ceata ereticilor? Sau de ceata paganilor? Frate draga un sfant Parinte talcuieste aceast verset ca acele locasuri sunt:
1. Ceata apostolilor
2. Ceata mucenicilor
3. Ceata arhiereilor
4. Ceata marturisitorilor
5. Ceata postitorilor
6. Ceata locuitorilor in pustie
7. Ceata calugarilor
8. Ceata patriarhilor…..
Despre aceste locasuri e vorba, nu ai sa vezi vreodata la Sfintii Parinti „ceata ereticilor, ceata paganilor”. Asa tacuiesc ereticii sectanti, dar tu fii ortodox si alipeste-te de Biserica ca ol scoica de stanca si adu roada vrednica si „inmulteste-ti talantii”, nu „arunca margaritarele la porci” si nu da de inteles ca xista mantuire inafara Bisericii….

ecu

Ioan said, on mai 4, 2015 at 10:16 am

Ceata paganilor e cea in care sunt oameni care au trait inainte de Hristos, au facut fapte bune dupa fire si fiiind in iad au crezut in predica Sfantului Ioan Botezatorul, dupa gandul meu. Sau cei care nu au auzit de Hristos in viata lor insa au facut fapte bune dupa fire. Insa cati dintre pagani nu au auzit de Hristos dupa Intruparea Fiului lui Dumnezeu?

Sfântul Ierarh Nifon al Constanţianei: „După aceştia a intrat marea mulţime de păgâni, care nu au cunoscut legea lui Hristos, dar din fire au ţinut-o, ascultând de glasul conştiinţei lor. Mulţi străluceau ca soarele de nevinovăţia şi curăţia lor şi Domnul le-a dat Paradisul şi cununi luminoase şi împletite cu trandafiri şi crini. Dar pentru că au fost lipsiţi de Dumnezeiescul Botez erau orbi.”

Din Pateric:

Povestea avva Macarie: umblând odată prin pustie am găsit o căpăţână de mort aruncată la pământ. Şi clătindu-o cu toiagul cel de finic, mi-a grăit căpăţâna. Şi am zis ei: tu cine eşti? Şi mi-a răspuns căpăţâna: eu am fost slujitor al idolilor şi al elinilor celor ce au petrecut prin locul acesta, iar tu eşti Macarie, purtătorul de duh şi în orice ceas te vei milostivi spre cei ce sunt în chinuri şi te vei ruga pentru dânşii, se mângâie puţin. I-a zis ei bătrânul: care este mângâierea şi care chinul? I-a răspuns lui: pe cât este de departe cerul de pământ, atâta este focul de dedesubtul nostru, fiindcă de la picioare până la cap stăm în mijlocul focului şi nu este cu putinţă să se vadă cineva faţă către faţă, ci faţa fiecăruia este lipită de spatele celuilalt. Deci când te rogi pentru noi, din parte vede cineva faţa celuilalt. Aceasta este mângâierea. Şi plângând bătrânul, a zis: vai zilei aceleia în care s-a născut omul, dacă aceasta este mângâierea muncii! I-a zis ei bătrânul: este altă muncă mai rea? I-a răspuns lui căpăţâna: noi, ca cei ce nu am cunoscut pe Dumnezeu, măcar puţin suntem miluiţi, iar cei ce au cunoscut pe Dumnezeu şi s-au lepădat de El şi nu au făcut voia Lui, dedesubtul nostru sunt. Şi luând bătrânul căpăţâna, a îngropat-o.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s