Din discutia saccsiv.wordpress.com/ “FOTO: De ce l-a pictat parintele ARSENIE BOCA pe ereticul ULFILA in biserica DRAGANESCU? Sau nu era eretic?”

Sanctificarea lui bOCA … Sa-l ia ai lui…
el said, on iunie 6, 2015 at 11:14 pm

Oamenii induhovniciti , parintii dati de Dumnezeu acestui neam au raspuns deja, si ce folos?
Ii asculta cineva?
Auziti pe parintele Arsenie Papacioc si pe parintele Ioanichie Balan in acea inregistrare,

Parintele Ioanichie Balan NU l-a inculs pe RATACITUL boca in compendiul sau de Parinti Duhovnicesti romani tocmai pentru ca il tinea de INSELAT, marturisesc aceasta si ucenici ai dansului calugari sau mireni.

Despre parerea unor parinti induhovniciti ca Parintele Cleopa si Adrain Fageteanu marturisesc si eu si parintele Gheorghe Anitulesei, si parintele Antim de la Bistrita, ucenicii Parintelui Cleopa, Parintele Gamaliil de la Antim care cunostea si el parerea Parinntelui Adrian Fageteanu;

fiica Parintelui Staniloae marturiseste DEZAMAGIREA Parintelui Staniloae si pararea lui despre boca……

crede cineva?
Suntem noi toti acestia mincinosi si ne jucam cu mantuirea noastra ca sa „inventam” ceea ce NU am fi auzit?

Suntem noi toti acestia atat de diferiti, care nici nu ne cunaostem intre noi interesati de „ponegrierea” numelui lui boca asa de chichi maro? Din „invidie” pe RATACIT?

Din CE interese?

Marturiile noastre NU LE VRETI, dar ele NU sunt de la noi ci de la Parintii dati de Dumnezeu acestui neam si pe care voi NU VOITI sa ii ascultati !
Inventati prostii, pretexte si „justificari” ca sa NU PRIMITI cuvantul lor.

De aceea NU SE VA DA voua alt cuvant ca NU MERITATI.

Ramaneti in ratacirile voastre si astepati sa va mantuiti de minciuna si inselare LIPITI fiind tocmai de ele.
Duhul Sfant paraseste pe omul care a primit inselarea si acela merge dupa mintea lui prada usoara a diavolilor.

ecu

pr.nicolae said, on iunie 6, 2015 at 2:49 pm

pot sa va spun ca si in randul părintilor din sfantul munte părerile sunt impărtite.

Cei care doar au auzit, de la unii si de altii, de „minunile” părintelui Arsenie nu ezită să-l numească „sfant”,

cei care insă sunt mai informati cu privire la abaterile sale de la dreapta credintă si de la vietuirea monahicească, ori care i-au citit scrierile sunt mai mult decât rezervati in privinta sfinteniei părintelui (Părintele Cleopa de la Sf. Pavel, ucenicul Pr. Cleopa de la Sihăstria spune ca e inselat).

PS saptamana viitoare chiar voi pleca din in Athos si as dori sa mai aflu pareri pe această temă.

el said, on iunie 6, 2015 at 5:15 pm

pr.nicolae, treceti va rog pe la Schitul Lacu la Parintele Stefan si va va lamuri si dansul, cunoaste RATACIRILE lui boca despre care zice ca avea probleme mari de Dreapta Credinta, si mi-a promis ca va incerca in masura timpului disponibil sa scrie si ceva IMPOTRIVA lui boca, de fapt parerea corecta cu argumente despre ratacirile lui boca, numai ca isi rezerva ceva timp caci nu va fi simplu sa scrie fara argumente temeinice.
Duhovnicul meu ieromonah cu metania in Sihastria mi-a spus de la Parintele Cleopa ca parintele Cleopa zicea ca „boca NU este in duhul Bisericii”.
Mie personal imi ajung marturiile si argumentele, pentru mine tema boca e transata: INSELAT !
Problema este ca insela milioane de suflete si nimeni nu pune capat acestei caderi, ma refer la oamenii Bisericii preoti, arhierei, monahi invatati.
Dumnezeu sa va ajute !

Altul said, on iunie 7, 2015 at 12:53 pm Iar persoane particulare harismatice evident ca au fost mereu, dar harismele lor NU S-AU OPUS INVATATURII BISERICII. […]

Voi credeti ceva total neortodox despre harisme, ceva in sens de guru, care datorita harismelor poate sa faca orice, si orice devine „profetic” chiar daca e in dezacord cu ce a invatat Biserica.

nikodim said, on iunie 7, 2015 at 2:27 pm

Daca cei anti-Boca sunt troll-i, fanatici si zeloti atunci si eu sunt dintre acestia, pentru ca in cazul acesta a fi pro-Boca eschivandu-te clar si voit de la Sfintele Canoane, refuzand pe fata intaietatea Lor in indrumarea duhovniceasca, inseamna ca te excluzi din Adevar si implicit din Biserica.

(anterior: […] apologetii sai marcanti din blog nu da alte lamuriri si motivatii decat afirmatii de genul:

opera profetica”, „viziune aparte”, „stia el ce stia”, „era el mai in masura” , „Biserica a pierdut de-a lungul vremii picturi si Arsenie le-a regasit prin viziuni si le-a pus pe pereti”, „maicutele de la manastirea Videevo au marturisit pe Francsic de Assisi ortodox pentru ca asa l-or fi visat ele” s.a.m.d.

, afirmatii pe care acestia le fac primordiale in credinta lor si care implicit si simultan [transforma] tot continutul Sfintelor Canoane si toata Invatatura Bisericii din Hrana Duhovniceasca de capatai pentru Mantuire, in niste surse secundare de inspiratie teologica, folosite doar de complezenta cand interesul lor o cere.)

Deci mai bine este sa fii scuipat, denigrat, acuzat in tot felul sau ban-at la replici, decat sa te complaci intr-o erezie care mai devreme sau mai tarziu isi va arata roadele nefaste prin sciziunea si invrajbirea unei societati credincioase cat de cat monolite… deocamdata.

sf-a-lo

Altul said, on iunie 8, 2015 at 1:36 am

Numai logic daca ai fi luat-o: daca pictura lui Boca era ortodoxa, de ce i-a impins pe atatia la ecumenism? Pictura ortodoxa nu are cum sa faca asa ceva.

Mai e vre-o pictura ca a lui Boca? Cum iti explici tu ca o pictura care este UNICAT nu e conforma cu traditia bilimenara a Bisericii? Explica-mi haosul din capul tau la intrebarea asta, ca eu sunt mai idiot si nu pot sa pricep.

Altul said, on iunie 8, 2015 at 7:13 pm Apropo, ce vina are Pr. „Gheorghe de la Radauti” in afara de faptul ca s-a luat de inselarile guru-lui vostru?

Sfantul Ioan Gura de Aur zice ca sunt blestemati cei care judeca preoti pentru alte lucruri decat cele de credinta.

Voi mai rau, va luati de pr. Gheorghe ca a avut marea „nerusinare” sa arate ca Boca si pictura lui eretica reprezinta o inselare! Ce “urat” din partea parintelui…, cand “putea si el” sa ne spuna ca “Biserica e degeaba [si ca] trebuia sa vina Boca sa ne spuna cine e sfant si cine nu. Adica „invataturi” d-astea pseudo-ortodoxe, ca sa nu zic eretice….

pr.nicolae said, on iunie 6, 2015 at 7:45 pm

Eu nu l-am citit pe Arsenie si apoi pe Sfantul Paisie, pe Sfantul ioan Gură de Aur etc., cum spui ca s-a intamplat in cazul tau, ci am citit majoritatea Părintilor publicati in PSB , Filocaliile si neincetat Sfanta Scriptura si apoi, prin 1997 “Cararea imparatiei” cand nu stiam mai nimic despre personalitatea lui Arsenie (decat cele spuse de Teofil Paraianu cu prilejul unei excursii la Sambata de Sus)

Iti marturisesc ca spuse parintelui mi s-au parut cu totul iesite din „comunul” duhovnicesc al tuturor Părintilor Bisericii noastre.

[…] a deosebi intre icoana si imagine, intre muzică si psalmodie, intre sufletesc si duhovnicesc si mai ales intre duhovnicesc si sentimental . […] o analiza a celor afirmate de parinle Arsenie in scrierile sale va reliefa duhul cu totul strain de cel al Parintilor Bisericii.

PS : chiar ma mir cum poate cineva sa nu faca o deosebire intre duhul scrierilor Sfantului Paisie […] si atmosfera tulbure pe care o degaja spusele lui Arsenie (ex.: barbatul este prin fire poligam sic!).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s