Din discutia saccsiv.wordpress.com/ “De ce parintele Arsenie Boca l-a pictat pe ereticul Francisc printre Sfinti?”

Sanctificarea lui bOCA … Sa-l ia ai lui…
Remus-Emilian said, on mai 4, 2015 at 10:59 pm

Păcătos sunt, dar spun clar şi limpede, mărturisind pe Hristos:

Arsenie Boca nu este sfânt. Pictura lui nu e ortodoxă, scrierile lui din Cărare Împărăţiei sunt o teorie a evoluţiei în genetică, ascunsă cu mască ortodoxă.

Felul cum scrie, foarte revoltător şi arogant, faţă de atâţia Sfinţi care scriu cu Duhul Sfânt, la scrierile lui, simt duh de tulburare şi frică, de mâhnire. Şi Sfântul Vasile cel Mare, scrie sprinten, vioi, atacând chiar, dar la Sfântul Vasile simţi puterea Cuvântului, la Sfântul Ignatie Briancianinov, la fel, că şi el scrie mai aspru, sau Sfântul Nicolae Velimirovici, sau Sfântul Iustin Popovici, şi ei scriu vioi, dar se simte Duhul Sfânt. Arsenie Boca în schimb, arată în scrierile lui aroganţă.

Iertare, pentru cei care îl iubiţi, dar vă întreb atât: Pentru cei care cunoaşteţi dogmatică şi patristică: ereticii, ateii, păgânii, se mântuiesc sau nu? Bazaţi-vă răspunsul în principal pe Biblie şi apoi pe Sfinţii Părinţi.

Dacă nu se mântuiesc, Arsenie Boca ştiind asta, pentru ce a pictat un eretic între Sfinţii lui Hristos?

Şi multe altele ar mai fi, dar ajung acestea…

ecu

anna said, on decembrie 1, 2011 at 10:19 am : Pr. Gheorghe Radauti : “Dovada ca Arsenie Boca a fost inselat Partea 2 ” “Eu l-am pictat in biserica pe Arsenie Boca intre Cuviosi iar pr. Antim de la Bistrita mi-a spus ca am gresit deoarece A. B. era eretic. Am trimis atunci o scrisoare catre pr. A. Papacioc si mi-a raspuns ca atat A.B. cat si I. Argatu nu merita a fi socotiti sfinti. ( scrisoarea pr. A. Papacioc o pastrez ). In urma acestui raspuns l-am sters pe Boca din biserica. Pot spune poate a fost si un semn Dumnezeiesc ca in pictura A. B.semana cu un guru, desi pictorii, picteaza exceptional si canonic. Lumina din pictura de la Draganescu seaman a fi budista. In privinta minunilor savarsite de A. B. ramane de cercetat cu ce fel de duh se faceau

nelu said, on septembrie 12, 2012 at 9:20 am @bog , ce rost are sa ti spun ca am stat de vorba personal si cu PR CLEOPA si cu PR ARSENIE PAPACIOC si il numeau vrajmas al Bisericii !! dar tie iti plac cei ce nu tin randuiala Bisericii !! du te la new age si acolo gasesti pe fratii tai, lasa o p-asta cu crestinismul o perioada pana iti mai creste creierul un pic

Doru said, on martie 13, 2015 at 9:03 pm

Parintele Boca a promis ca o sa va ajute cand va ajunge de-a dreapta lui Dumnezeu ? Pai era asa de sigur ca va ajunge acolo ? Ce sfant a mai afirmat cu siguranta ca el se stie deja mantuit, sau cum stia Arsenie Boca ca el este mantuit, desi era inca tanar ? Ca după 47de ani nu a mai fost nici preot nici monah, ci mirean civil, traind in lume, in Bucuresti.

Doru said, on martie 13, 2015 at 9:26 pm

Marturiile celor care l-au cunoscut pe Arsenie/ Zian Boca abunda in relatari despre preziceri, ghičirea numelor, a detaliilor din viata lor desi ii vedea prima data, a teleportarii,a unor fapte inexplicabile si paranormale, deci esgě cert ca Boca avea niste puteri de acest gen. El era atat de neincadrabil intr-o categorie anume a ieromonahilor, incat purta dulama alba, nu neagra, monahală ortodoxa. El era ceva deasupra ortodoxiei sau catolicismului, iar ierminiile picturii bisericesti nu-l puteau incorseta, de aia a si pictat atat de neobisnuit la Draganescu, cu nuante de roz, bleu, alb-transparent, galben-sacâz, in timp ce figurile sfintilor, ale Mantuitorului şi Maicii Domnului sunt inspaimantatoare, cu ochii bagati in gavane vinete, ca stafiile din triller-uri, cu buzele stranse sarcastic, De unde pana unde ,,capela sixtina ” ? Poate doar din cauza lui Francisc de Assisi pictat in altar.

sf-a-lo

Niculescu said, on iunie 16, 2013 at 11:02 pm Sambata, 15.06.2013 am fost la biserica din Draganescu. Se pare ca Sf. Francisc nu este cel despre care tot vorbeste lumea. D-na de la pangar a fost foarte amabila si ne-a descris toate scenele pictate de Sf. Pr. Arsenie Boca. De la dansa am aflat ca Sf. Francisc reprezinta tot o proorocie a Pr. Arsenie si nu e nimeni altul decat actualul papa. Si inca ceva: parintele a prezis/pictat multe alte intamplari.

valentin said, on iunie 10, 2014 at 1:15 am : deci sf. francisc este de fapt papa francisc de acuma…. și de ce e în rândul sfinților ?

geanina79 (https://geanina79.wordpress.com) said, on iulie 11, 2014 at 9:38 am Îmi pare rău să vad cum ma contraziceti . Eu sunt ortodoxă si Părintele Arsenie este Sfântul meu la care ma rog mereu. Locuiesc in Verona iar fiica mea este catolică. Am avut ocazia sa merg in acest fel la ambele slujbe si pot spune ca bisericile noastre sunt infratite. Este usor sa judeci fara a sti dar a judeca are dreptul doar Bunul Dumnezeu. Merg cu placere la slujbe ortodoxe pentru mine si la slujbe catolice pentru fiica mea. Au si ei sfinti lor cum noi avem pe ai nostri. Toti sau rugat doar bunului Dumnezeu, Domnului Iisus si Sfintei Fecioare. Eu traiesc printre catolici si stiu viata celor mai mari sfinti catolici si îi respect si cred in ei cum cred in sfintii ortodocsi. Biserica ortodoxă ma sfătuit sa merg pe calea Ortodoxiei dar a conduce pe fiica mea in religia catolică ducând-o la slujbele ei si învățând cu ea tot ce tine de biserica catolică. Sfântul Francisc este un mare sfânt catolic. Nu mai blestemati pe Duhul Sfânt căci nu se iartă în veci acest lucru. Prima de a vorbi cititi vietile Sfintilor informativă si apoi oricum trebuie sa tacem asa cum ne sfătuieste părintele Arsenie. Multi prieteni catolici au la iei pe sfinti nostri ortodocsi pt că eu le vorbesc si ei accepta si religia noastra si pe roagă sfintilor nostri pt ca ei cred si in sfinti nostri. Să învățăm să nu mai judecăm pt ca nu suntem vrednici. Fiica mea este catolică si sunt mândră pt că este crestină ca si mine. Are aceleasi 10 porunci de respectat. Fiica mea este crestină ca si San Francesco. Cititi mai mult si nu mai judecati.

saccsiv said, on iulie 11, 2014 at 9:45 am: geanina79 Esti ratacita, iar fiica ta este eretica.

maria said, on ianuarie 19, 2015 at 1:48 am : saccsiv Frate Vasile,nu ele sant ratacite,ci cei pe care El i-a pus sa ne fie lumina le-au ratacit….are dreptate cand spune”ca Bisericile noastre sunt infratite,ca asa sant invatate de alesii Lui”pentru ca se fac rugaciuni in comun,…..si mai mult,….au inceput sa se sporeasca aceste rugaciuni,in favorea „PACII SI DRAGOSTEI”….si cred eu ca au facut compromisuri,ca ne-au inchiriat spatiile lor sa ne putem desfasura slujbele noastre,si sigur ptr a pastra pacea,….au acceptat aceste compromisuri,si omul cand vede ca cei pe care El i-a ales sa ne fie lumina, hotarasc asta, sigur ca omul nu cerceteaza si se increde in haina Lui,fara sa stie ca diavolul cel mai bine lucreaza prin haina Lui ca acolo are credibilitate mai mare.

Deci,repet,se fac rugaciuni in comun cu catolicii….la una din intilnirile cu catolicii,unul din catolicii italiani a spus…ca santem „biserici surori”…si Preasfintitul nu a spus nimic…DECI tacerea e consimtamant,asa spun Sfintii

Un preot din tara venit aici in Italia fiind intrebat daca ne putem ruga in Bisericile catolice,a spus ca da,sau daca putem merge la slujba la ei daca nu avem biserica in apropiere,si a spus ca”da,dar sa nu devina obisnuinta”…si atunci crestinul cand aude asa raspuns,cum sa nu se increada…..si atunci nu e de mirare sa auzi asa ceva de la bietele suflete care nu cerceteaza adevarul lui Dumnezeu.

La fel si pr Arsene B,intrebat fiind daca ne putem ruga la sfintii catolici,a spus ca da,dar sa nu -i uitam nici pe Sfintii nostri….si atunci cum poate ei sa justifice pictura de la draganesti cu tot felul de ipoteze care sa-l salveze ,cand de fapt il afunda si mai tare.

Muritor said, on decembrie 22, 2014 at 6:42 pm

Marius Ianuş, 1. există sfinţi mai mari şi mai mici făcători de minuni? Ai văzut tu Biserica să înveţe aşa ceva? Indică o sursă concretă în care să fie scris aşa ceva.

2. Dacă Pr. Arsenie Boca „e cel mai mare făcător de minuni al românilor” atunci Sfîntul sfinţit Nicodim de la Tismana cine e? un sfînt făcător de minuni al românilor mai mic? Sfîntul Nicodim de la Tismana prin minunile sale l-a mărturisit pe Hristos în faţa regelui papistaş („catolic” după cum preferă papistaşii să li se spună) al Ungariei Sigismund, motiv pentru care acest rege ulterior s’a botezat în Ortodoxie. Asta e adevărată dovadă de dragoste pentru un aproape rătăcit. Cunoşti tu, Marius Ianuş, vreun papistaş (catolic) convertit la Ortodoxie prin lucrarea Pr. Arsenie Boca ?

3. Sfîntul Ignatie Briancianinov este incontestabil un Sfînt Părinte comparabil cu oricare alt Sfînt Părinte care are scrieri duhovniceşti, scrierile sale fiind toate bine-primite de Biserica Ortodoxă pînă la ultima după ce au fost atent analizate. Cunoşti tu ca toate scrierile Părintelui Arsenie Boca să fi fost analizate de Sinodul Bisericii sau măcar de alţi teologi, precum au fost analizate scrierile Sfîntului Ignatie Briancianinov?

4. Ai văzut tu scris de Pr. Arsenie Boca undeva că el l-ar fi „văzut pe Sfântul Francisc în Cer”? Dacă da, indică sursa concretă şi pagina. Dacă nu, atunci de ce minţi. De ce nu poţi admite că, pur şi simplu, Pr. Arsenie Boca a greşit luîndu-se şi el ca şi tine după mintea sa, trecînd peste învăţătura Bisericească. Chiar de ar fi Pr. Arsenie Boca sfînt, sfinţenia nu înseamnă infailibilitate, a fost şi el om, putea greşi.

5. Oare aşa învaţă Biserica Ortodoxă (Biserica lui Hristos cea Una/Unica, adică Fr. d’Assisi era în afara Bisericii lui Hristos, deci nu putea deveni sfînt) că un sfînt e mai mare decît alt sfînt dacă face mai multe minuni?

maria said, on februarie 11, 2015 at 1:57 pm

R: Cum poate sa combata cineva ecumenismul care tot el spune ”– Biserica Catolica e aproape fara greseala,si -Biserica Catolica si Ortodoxa,sant ca doua strane ale aceiasi Biserici…sau ca cele doua Biserici sant ca doi plamani…….sau ca cele doua sant Biserici sant suori…. sau sa impartasesti catolici fara sa-i catehizezi si sa le faci trecerea de la ei la Ortodoxie? sau catolicii care veneau la noi la ortodocsi si cereau lamuriri ii trimitea inapoi la catolici sa primeasca lamuriri de acolo..deci sa stea tot in erezia lor.

Care duhovnic ar fi dat pacatele intime pe fata ale celor pe care el a fost pus sa le fie vindecator

APOI TOT EL SPUNE “Eu nu va dau canoane ca ceilalti preoti,matanii,rugaciuni,post,ci indemn sa va schimbati purtarile si sa-i multumiti lui Dumnezeu de crucea pe care v-a dat-o,….Vreau sa va schimb lacrimile voastre in bucurie, multumind lui Dumnezeu de toate durerile si schimbandu-va purtarile,va veti bucura.” R:Deci ,mandria lui de a arata ca e mai bun ca altii “nu va dau canoane ca ceilalti preoti” El nu da canoane ca altii preoti”

…cine l-a imputernicit pe el sa lepede canoanele Sfintilor Parinti care spun “ca cei ce vor lepada canoanele vor fi anatemisati si dupa moartea lor”, si el se leapada de canoane?!! El e mai tare ca Sfintii Parinti?!!! Ca sa osandeasca lumea cu mandria lui crezand ca vindeca pe cineva dupa mintea lui si nu a Sfintilor….cita indrazneala pe capul lui!! Sfintii parinti au dat canoane si el le leapada si ei vor sa-l faca sfant pe cel ce i-a ignorat pe cei ce au ascultat de adevar?!.

A suferit mult pentru credinta si a murit in chinuri. R:tu copilul tau il bati degeaba?nu il bat ca sa se indrepte si sa nu mai faca? PENTRU CEL ERETIC ASA ZISA “MUCENICIE(MOARTEA PENTRU CREDINTA LUI)ESTE PEDEAPSA PENTRU EREZIA SI HULA IN CARE A STARUIT.NU ESTE MUCENICIE !” SFINTUL CIPRIAN AL CARTAGINEI

Radu,eu ti-am adus cateva din ereziile lui, acum adu-mi tu o dovada de sfintenie…adu-mi o dovada de minune a parintelui care a fost lucrarea lui Dumnezeu prin mana lui.

este recunoscut ca fiind sfant nu doar de catre “prostime”, ci de parintii care l-au cunoscut, inclusiv parintele Staniloae, care era prieten cu acesta, si al carui discernamant nu cred ca il poate pune nimeni la indoiala. R:i-a adus la credinta? credinta? i-a adus de la necredinta la EREZIE care este si mai grav….i-a vindecat trupeste?…pai ce dracul nu poate face astea?….caci dracul cu astea se ocupa…el nu poate vindeca de cele sufletesti, nu poate aduce darurile cele duhovnicesti dar cu amageli din astea sigur ca vine,ca el cu astea se ocupa,ca sa impresioneze si sa amgageasca mintile slabe care nu au primit adevarul,ci au luat minciuna adevar…..

Sunt atatea marturii despre faptele parintelui care dau marturie despre sfintenia sa, incat orb sa fii si fara carte si tot nu poti sa mai ai indoieli in privinta acestui lucru, cu atat mai putin sa faci o campanie impotriva lui. R:da?!!!sant marturii despre sfintenia lui?daca ele nu sant in dreapta credinta sant inselaciuni dracesti…orbi sant cei ce nu vad teatru dracesc in care ii prinde pe cei slabi…

ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala”. R:Tie iti spui asta , ca habar nu ai ce spui….cine provoaca smintelile? decat voi cei care slaviti si nu stiti pe cine slaviti, ca habar nu aveti de invataturile Sfintilor Parinti, sa faceti diferenta cu ereziile parintelui

Chiar si pr Dumitru Staniloaie,cand a vazut ca se abate de la drepata credinta,s-a indepartat de el

Muritor said, on decembrie 21, 2014 at 2:07 pm

Sfîntul Ierarh Ignatie Briancianinov în lucrarea sa „Despre înşelarescrie foarte clar că Francisc de Assisi este RĂTĂCIT.

Deci nu are cum să fie sfînt Francisc de Assisi. Citiţi vieţile sfinţilor şi o să vedeţi cîte cazuri de înşelaţi între sfinţi au fost, o parte s-au ridicat, s-au pocăit şi s-au îndreptat, iar alţii care au rămas în înşelare nu au ajuns sfinţi, cum sînt şi unii Apostoli, care nu au ajuns sfinţi. Sînt asemenea cazuri, citiţi vieţile celor 70 de Apostoli. Să nu interpretăm noi după mintea noastră.

Sfinţii Părinţi ne dau răspuns prin scrierile lor la întrebările noastre. Chiar şi în pateric sînt puse pilde despre înşelarea sfinţilor şi în Lavsaicon la fel. Nu aberaţi atîta şi nu încercaţi să explicaţi căderea şi greşeala unui om. Din sfinţenie tot poţi cădea. De asta şi pe Scara dumnezeiescului urcuş pictată în icoană sînt unii că sînt traşi de diavoli de pe o treaptă foarte înaltă, pentru că cad în înşelare. Este mai grav să mori astfel, dar dacă te pocăieşti pînă la moarte şi reuşeşti să scapi de rătăcire, ai şanse de mîntuire.

Să nu-l îndreptăţim pe Pr. Arsenie Boca pentru greşeala de a picta un eretic ca Sfînt al lui Dumnezeu.

Dacă ar fi avut o explicaţie sau măcar dovada că acest eretic a ajuns ortodox şi s-a sfinţit în timpul vieţii sale, atunci Pr. Arsenie ar fi trebuit să aibă măcar bunul simţ să dea o explicaţie, o notă de ce l-a pictat pe acesta între sfinţi. Dar odată ce nu avem nici o explicaţie şi nici o dovadă istorică despre Francisc în acest sens, să nu ne dăm noi cu părerea şi să nu ne facem noi iluzii despre Francisc sau Părintele Arsenie Boca. Din toate comentariile de aici se vede foarte clar lipsa de cunoaştere a învăţăturii ortodoxe de către ortodocşi şi cît de uşor mulţi pot cădea în înşelare pentru evlavia lor pentru un om care făcea minuni.

Mă iertaţi pentru îndrăzneală, că nu sînt nici eu tare şi mă tem de cădere, dar vrednici sînteţi de mustrare/certare toţi cei care-i îndreptăţiţi pictura şi persoana Părintelui Arsenie Boca că el ştia mai bine ce a făcut şi că vrednică de crezare este pictura lui, odată ce a pictat ceva smintitor şi a trecut peste învăţătura Bisericii lui Hristos.

Vrednici de certare sînteţi pentru ca să luaţi aminte şi să nu cădeţi în mai mare înşelare, ci să rămîneţi în învăţătura Bisericii Ortodoxe şi aşa să ajungeţi fii ai lui Dumnezeu.

Doru said, on martie 14, 2015 at 2:04 am (adrian said, on mai 29, 2014 at 8:57 pm Am citit ca Parintele Arsenie Boca cand a fost in Sfantul Munte Athos s-a rugat la Maica Domnului sa gaseasca un duhovnic iscusit. Maica Domnului i s-a aratat si l-a dus in varful unui munte greu accesibil, unde a intalnit pe Sfantul Serafim de Sarov, de la care a primit invataturi tinand post negru 40 de zile.) De unde a iesit povestea asta ? A povestit-o chiar Boca, fiindca nimeni nu asistase la asta, deci el pretindea ca pe cand inca nu era monah i s-a aratat Maica Domnului şi i l-a dat ca indrumător pe acest sfant rus plecat dintre noi demult.

Ei, cu adevarat unicat s-a declarat acest fost calugar şi fost preot Arsenie. Vazator cu duhul, făcător de minuni în serie, vorbea cu ,,Maica Domnului” , cu ,,sfinţii”, i se arta ,,Hristos” şi nu suporta povete de la nimeni, nici de la p. Staniloaie care a vrut sa-l atenţioneze asupra liniei peričuloase pe care o luase cu acest cult al personalitatii pe care il ingăduia adeptilor lui. Căuta sa fie unicat, deosebit de toti, cu rasa calugareasca alba, cu pictura absolut neortodoxa la aspect si duh straniu, cu privirea fixa cu care te fixa hipnotic, ce mai, sfant pentru cautatorii ahtiati după inedit. Discutia poate dura la nesfaršit, cu tot felul de argumente si pseuo-argumente. Inutil pentru fanatici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s